top of page

Verdiepingstraining Arbeidsconflict

Bij- Nascholingsaanbod geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen

Data in 2024:

Studiebelasting:

Locatie: 

Kosten: 

In company: 

5 juni - Vol!

18 september 

27 november

1 dag (8 uur)

Breukelen

€ 695,- ex BTW

Wij realiseren maatwerk en stellen daarvoor graag een offerte op.

Wanneer zich een arbeidsconflict voordoet komt het regelmatig voor dat er een beroep wordt gedaan (of al is gedaan) op de vertrouwenspersoon. Als vertrouwenspersoon kun je hierdoor in een lastige positie komen…

Het is belangrijk om te weten welke positie de vertrouwenspersoon wel, maar zeker ook welke positie de vertrouwenspersoon niet moet innemen als het gaat om de juridische kant van de kwestie. Hoe zorgt de vertrouwenspersoon ervoor dat de eigen rol goed uitgeoefend kan worden zonder verstrikt te raken in de arbeids-juridische aspecten? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen in je rol als vertrouwenspersoon?

 

Tijdens deze training wordt kennis gedeeld over verschillende vormen van een arbeidsconflict en de daarbij behorende wettelijke aspecten, die voor de vertrouwenspersoon relevant zijn om de eigen rol en mogelijkheden te kunnen bepalen. Dit met als doel als vertrouwenspersoon een passende aanpak te kunnen kiezen en zo, door middel van het aangaan van het gesprek, betrokkene adequaat te kunnen begeleiden en ondersteunen gedurende het proces.

 

Op interactieve wijze - aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden – wordt samen besproken en gereflecteerd op hoe te handelen in situaties waarbij (dreigende) arbeidsconflicten aan de orde zijn.

Deze training zal worden begeleid door HARTOG & VAN ROSSUM in samenwerking met CAPRA advocaten.

Vertrouwenspersoon

Training

Arbeidsconflict

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor vertrouwenspersonen die de basiscursus hebben gevolgd en bij- en nascholing dienen te volgen voor het behoud van de registratie als gecertificeerd vertrouwenspersoon. 

 

Daarnaast is de training ook geschikt voor managers en HR professionals die ook met deze situaties te maken kunnen krijgen.

Doel van deze training?

Doel van deze training is gericht op het bevorderen van kennis en rol- verantwoordelijkheden bij een situatie waarbij zich (dreigende) arbeidsconflicten voor doen. Na het volgen van deze training heeft de vertrouwenspersoon kennis van relevante wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsconflicten, weet hoe te handelen bij onverwachte wendingen die een arbeidsconflict kunnen nemen en een goede afweging te maken over eigen inzet bij dat conflict.

Programma - 1 daagse training

Verdiepingstraining Arbeidsconflict

Ochtendprogramma

  • 09.00 – 09.30 uur: Inloop en ontvangst

  • 09.30 – 10.00 uur: Welkom en kennismaking

  • 10.00 – 10.45 uur: Ongewenste omgangsvormen en integriteitskwesties

  • 10.45 – 12.00 uur: Soorten arbeidsconflicten en de juridische strekking daarvan

Middagprogramma

  • 13.00 – 13.30 uur: Rol vertrouwenspersoon bij een arbeidsconflict

  • 13.30 – 15.30 uur: Casuïstiek

  • 15.30 – 16.30 uur: Oplossingsrichtingen bij (dreigend) arbeidsconflict

  • 16.30 – 17.00 uur: Afsluiting en evaluatie

Integriteitsschending

Inschrijfformulier

Training 'Verdiepingstraining Arbeidsconflict'

Bedankt. We nemen spoedig contact met u op.

Wilt u meer informatie of eerst vrijblijvend kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op via 085-0600435 of contact@hartog-vanrossum.nl

bottom of page