top of page

Verdiepingstraining
Bespreekcultuur bevorderen

Deze training is in aanvraag voor accreditatie bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen

Data in 2024:

17 april - Vol!

4 september 

11 december

Studiebelasting:

Locatie: 

Kosten: 

In company: 

1 dag (8 uur)

Breukelen

€ 595,- ex BTW

Wij realiseren maatwerk en stellen daarvoor graag een offerte op.

Wat doe je, als je merkt dat iemand een grens overschrijdt of dreigt te overschrijden? Maak je dat bespreekbaar? Hoe maak je dit bespreekbaar? 

Om een (sociaal en psychologisch) veilige werkomgeving te creëren en behouden is het essentieel dat mensen gehoord en gezien worden en zich durven uit te spreken als er zaken zijn die niet gaan zoals gewenst. Maar je uitspreken en mensen aanspreken (op gedrag) is lang niet altijd eenvoudig.

 

Hoe kun je dit gesprek binnen een organisatie op een goede manier op gang brengen, zorgen dat elkaar aanspreken en het bespreken van (ongewenste) situaties gestimuleerd wordt en blijft en zo onderdeel wordt van de cultuur binnen alle lagen van de organisatie?

 

Tijdens deze training gaan we op interactieve wijze, aan de hand van zowel theorie als een aantal praktijkvoorbeelden samen kritisch kijken naar veilige werkomgevingen. We kijken daarbij welke elementen essentieel zijn voor het creëren van veiligheid op de werkvloer. Daarnaast behandelen we diverse werkvormen om aanspreken en bespreken te bevorderen binnen een organisatie.

De eigen casuïstiek van de deelnemers is de leidraad voor de oefeningen tijdens deze trainingsdag. Door middel van deze aanpak is er naast de reguliere leerdoelen ook specifieke aandacht voor de individuele leerdoelen.

Vertrouwenspersoon

Training

Bespreekcultuur bevorderen

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor vertrouwenspersonen die de basiscursus hebben gevolgd (en bij- en nascholing dienen te volgen voor het behoud van de registratie als gecertificeerd vertrouwenspersoon).

Daarnaast is deze training ook beschikbaar voor bestuurders, managers, teamleiders, HR professionals, compliance officers, adviseurs die gebaat zijn bij meer kennis en inzicht over het bevorderen van een aan- en bespreekcultuur.

Doel van deze training?

Doel van deze training is gericht op het begrijpen wat een sociaal en psychologisch veilige werkomgeving is en hoe je daarin als vertrouwenspersoon een bevorderende rol in kunt spelen. Dit door het faciliteren van de open dialoog, waarin medewerkers zich durven uit te spreken en anderen aan te spreken op ongewenst gedrag.

Programma - 1 daagse training

Verdiepingstraining Bespreekcultuur bevorderen

Ochtendprogramma

  • 09.00 – 09.30 uur : ontvangst, kennismaking en introductie training

  • 09.30 – 10.30 uur : kenmerken van een veilige werkomgeving 

  • 10.30 – 12.00 uur : feedback geven en ontvangen

Middagprogramma

  • 13.00 – 13.15 uur : terugblik op de ochtend

  • 13:15 – 14:15 uur : werkvormen om bespreekcultuur te bevorderen

  • 14:15 – 16.30 uur : casuïstiek en praktische oefening met het geleerde

  • 16.30 – 17.00 uur : afsluiting en evaluatie

Integriteitsschending

Inschrijfformulier

Training 'Verdiepingstraining Bespreekcultuur bevorderen'

Bedankt. We nemen spoedig contact met u op.

Wilt u meer informatie of eerst vrijblijvend kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op via 085-0600435 of contact@hartog-vanrossum.nl

bottom of page