top of page

Verdiepingstraining
Verbinden zonder woorden

Deze training is in aanvraag voor accreditatie bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen

Data in 2024:

15 mei - Vol!

25 september

16 oktober

Studiebelasting:

Locatie: 

Kosten: 

In company: 

1 dag (8 uur)

Breukelen

€ 595,- ex BTW

Wij realiseren maatwerk en stellen daarvoor graag een offerte op.

Wil jij je beter kunnen verbinden met je gesprekspartner en de verborgen boodschap herkennen? Kom erachter wat non-verbale communicatie je kan vertellen om de ander en elkaar nog beter te begrijpen. 

In onze huidige complexe sociale wereld is communicatie een essentieel element van ons dagelijks leven. Terwijl gesproken woorden vaak de meeste aandacht krijgen, is non-verbale communicatie evenzeer van belang, vooral voor mensen die andere mensen ondersteunen in het opvangen en begeleiden van het delen van hun verhaal.

Het grootste deel van onze communicatie wordt non-verbaal overgebracht, vaak zonder dat we ons er volledig van bewust zijn. Dit heeft logischerwijs een grote invloed op hoe we met anderen communiceren, elkaar begrijpen en met elkaar in contact zijn.

Lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen kunnen ons bijvoorbeeld veel informatie geven over hoe iemand zich voelt. Door onder andere deze signalen op te pikken en te doorgronden, kunnen we de ander beter begrijpen en helpen. Door zowel bewust te zijn van onze eigen non-verbale signalen en die van anderen, kunnen we effectiever communiceren met elkaar.

Tijdens deze training leren de deelnemers zich meer bewust te zijn van non-verbale signalen en deze te herkennen. De training behandelt verschillende aspecten van non-verbale communicatie en hoe dit invloed kan hebben op de manier waarop boodschappen worden ontvangen en geïnterpreteerd. 

 

De training bevat praktische en interactieve oefeningen waarbij de deelnemers de verworven kennis leren toe te passen en de non-verbale communicatieve vaardigheden beoefenen. Op deze wijze leren de deelnemers een betere verbinding te krijgen met de gesprekspartner(s).

Vertrouwenspersoon

Training

Verbinden zonder woorden

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor vertrouwenspersonen die de basiscursus hebben gevolgd (en bij- en nascholing dienen te volgen voor het behoud van de registratie als gecertificeerd vertrouwenspersoon).

Daarnaast is deze training ook geschikt voor bestuurders, managers, HR professionals, compliance officers, juristen en adviseurs en anderen die gebaat zijn bij meer kennis en inzicht over non-verbale communicatie.

Doel van deze training?

Doel van deze training is gericht op het bevorderen van kennis, inzicht en vaardigheden bij non-verbale communicatie.

 

Daarnaast ook het herkennen en interpreteren van non-verbale communicatie bij de ander. Hiermee de deelnemer effectiever te leren communiceren, beter te begrijpen wat de ander bedoelt om de ware betekenis achter de woorden te begrijpen.

Programma - 1 daagse training

Verdiepingstraining Verbinden zonder woorden

Ochtendprogramma

  • 09.00 – 09.30 uur : ontvangst, kennismaking en introductie training

  • 09.30 – 10.45 uur : verschillende aspecten non-verbale communicatie

  • 10.45 – 12.00 uur : signalen van non-verbale communicatie te herkennen en interpreteren 

Middagprogramma

  • 13.00 – 13.15 uur : terugblik op de ochtend

  • 13:15 – 16.30 uur : actief middag programma met oefeningen

  • 16.30 – 17.00 uur : afsluiting en evaluatie

Integriteitsschending

Inschrijfformulier

Training 'Verdiepingstraining Verbinden zonder woorden'

Bedankt. We nemen spoedig contact met u op.

Wilt u meer informatie of eerst vrijblijvend kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op via 085-0600435 of contact@hartog-vanrossum.nl

bottom of page